Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/953-5441

Hírek

Hogyan válasszam ki jól a bukósisak méretét?

Hogyan válasszam ki jól a  bukósisak méretét?

Egyszerűnek tűnhet a megfelelő sisakméret kiválasztása, különösen annak, aki sok éve lmotorozik és már eléggé tisztában van azzal, hogy mi illik a testéhez és mi nem. 

De ami azt illeti, például az új sisak kiválasztása azért gondot okozhat, mivel a régi sisakhoz már hozzászoktál, ami most már úgy áll rajtad, mint a kesztyű. Tehát nem elég a  tévedhetetlen hatodik érzék, de a döntést objektívebb érvekkel is alá kell támasztani! Például a fejed kerülete! Még akkor is, ha sok éve L méretű sisakot viselsz és kényelmesnek találod, akkor is biztos, hogy még mindig ez a megfelelő sisakméreted?

A kételyek eloszlatásához az empirikus módszer segít! A következőképpen járj el: fogj egy mérőszalagot és helyezd a fejed köré körülbelül 2 cm-rel a szemöldök felett; mérjd meg a fej legszélesebb kerületét úgy, hogy a szalagot a halántékkal egy vonalba tedd, majd a koponya hátsó részén és ismét a homlok felé. Kész? Jó. Jegyezd fel a pontos méretet (felfelé vagy lefelé kerekítés nélkül), és hasonlítsd össze az alábbi mérettáblázattal!

Ha nem tudsz dönteni, mert például a méreted  két méret között van, próbálj  fel egy kisebb méretű sisakot is! Ezt azért kell, mert - amint azt nyilván te is tudod -  a sisak néhány óra viselése után elkezd alkalmazkodni a fej/arc  alakjához. Következésképpen az első viseléskor kissé lazának tűnő sisak néhány hét használat után túl nagynak bizonyulhat, ami veszélyezteti a biztonságodat!

Vedd fontolóra annak lehetőségét is, hogy lehetőség szerint a belső bélést kisebb-nagyobbra cseréld! Ezzel tökéletesen testreszabhatod a sisakodat a tökéletes illeszkedés érdekében!

 

FELNŐTT MÉRETTÁBLÁZAT

MéretFej kerülete cm-ben
XS53-54
S55-56
M57-58
L59-60
XL61-62
XXL63
XXXL64

GYERMEK MÉRETTÁBLÁZAT

MéretFej kerülete cm-ben
XXS51-52
XS53-54
S55-56

 

Forrás: arioh.com - gyakori kérdések