Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/953-5441

Hírek

Tisztítás: Hogyan tisztítsuk a napellenzőt?

Tisztítás: Hogyan tisztítsuk a napellenzőt?

Először is nyugodtan és óvatosan tedd; semmiképpen sem vezetés közben és ügyelj a szükséges óvintézkedések betartására!

Biztonsági okokból nem javasoljuk az ilyen műveletet vezetés közben. Azt is kockáztatod, hogy csökken a láthatóság és megkarcolod a napellenzőt, például ha kesztyűben próbálod megtisztítani, anélkül, hogy észrevennéd, hogy az illesztésekben vannak olyan részek, amelyek helyrehozhatatlanul tönkretehetik a felületet.


Ezért, ha vezetsz és nem tudsz továbbmenni a csökkent látási viszonyok miatt, a lehető leghamarabb állj meg és vedd le a sisakot. Azok, akik előre gondolkodtak a motorkerékpáros készletbe beleraktak egy csomag nedves törlőkendőt, amelyek alkalmasak a sisakok tisztítására. Ellenkező esetben, ha kávézó vagy benzinkút közelében tartózkodsz egy kávészünetre vagy tankolás céljából, érdemes a mosdót használnia a napellenző tisztítására.

Nedvesítsd meg a napellenzőt vízzel, és önts rá egy kis mennyiségű enyhe folyékony szappant egy nedves ruhára vagy más, nem súroló anyagra, majd óvatosan távolítsd el azt, aminek nem szabadna rajta lennie! Következik a szárítási szakasz. Jobb, ha nem használunk olyan anyagot, ami megkarcolhatja a napellenző felületét, főleg ha színes, mert ilyenkor az kényesebb, mint az átlátszó felület. Ideális esetben puha és tiszta mikroszálas kendőt használj!

Ha hazaértél, az optimális tisztítás érdekében fontoljd meg a napellenző szétszerelését a megfelelő utasításokat követve. A fentiek szerint járj el, de ezúttal összpontosíts azon részek tisztítására, amelyeket általában nem lehet elérni, mivel nagyon közel vannak a rögzítő mechanizmushoz.

 

Forrás: airoh.com - gyakori kérdések