Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/953-5441

Hírek

Tisztítás: hogyan kell mosni a kivehető belső bélést?

Tisztítás: hogyan kell mosni a kivehető belső bélést?

A külső rész kezelése után koncentráljunk a sisak belsejére!

A fejeddel érintkező bélés valójában teljesen eltávolítható és mosható, még mosógépben is. Ebben az esetben a víz hőmérséklete ne haladja meg a 30°-ot, nehogy tönkremenjenek az anyaghoz rögzített műanyag részek.

Hogyan kell eljárni akkor?Először is óvatosan távolítsd el a bélést és az arcpárnákat a belső héjról! Ha bizonytalan vagy abban hogyan kell, nézd meg a használati útmutatót vagy az airoh.com weboldalt. Ezen a ponton két lehetőség közül választhatsz: kézi mosás vagy gépi mosás! Előbbi esetben egy mikroszálas kendőt megnedvesíthetsz víz és szódabikarbóna oldattal (univerzális mód!), és ezzel többször töröld át a leszerelt alkatrészeket, hogy alaposan megtisztítsd!

A még hatékonyabb tisztítás érdekében érdemes a sisak belső részeit is áttörölni azokon a területeken, amelyeket korábban a belső bélés takart. Fontos, hogy a polisztirolból készült részek ne érintkezzenek közvetlenül vízzel, mivel az anyag vízálló, de légáteresztő is, így vízgőzáteresztő. Ehelyett, ha a gépi mosást választod, kerüld az agresszív termékeket és csak enyhe mosószereket használj! A víz hőmérséklete ne legyen több 30° foknál. A belső bélés gondos kimosása után ugyanilyen fontos a szárítás. 

Szárítás


Kezdjük azzal, hogy mit ne csinálj! Kerülj minden közvetlen hőforrást! Így nincs radiátor, tűzhely, hajszárító, stb. Helyezd a belső burkolatot jól szellőző és száraz helyre  és várd meg, amíg teljesen nedvességmentes lesz!

Ez a lépés kulcsfontosságú, még akkor is, ha gyakran alábecsülik. Ha nem szárítod megfelelően a különböző részeket ideális környezetet teremtesz a penészgomba és a kellemetlen szagok kialakulásához még akkor is, ha mindent tökéletesen mosol.

 

forrás: airoh.com - gyakori kérdések