Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/953-5441

Hírek

Egy soha véget nem érő folyamat: gyártás

Egy soha véget nem érő folyamat: gyártás

A sisak fejlesztése mögött meghúzódó folyamat soha nem ér véget az Airoh számára, mindig a kiválóságra és a folyamatos fejlődésre törekszik.

A sisak tervezése, elkészítése egy ötletből indul ki, amit egy 3D-s modellezési folyamaton követ, majd az ütéselnyelő képességének szimulációját végzik el a  FEM (Finite Element Method) technikával; a szélcsatornát aerodinamikai hatékonyságának, szellőzésének és ergonómiájának tesztelésére használják.

Az összetevők ezután az öntési fázison esnek át, a felhasznált anyagtól függően különböző folyamatokat követve. A mélyreható know-how lehetővé teszi a legmegfelelőbb eljárás kiválasztását minden egyes vegyülethez. A gőzöntés a legjobb módja a polisztirol héjak készítésének, míg a HRT (High Resistant Thermoplastic) kifinomult olvasztási technikával történő feldolgozásához speciális fröccsöntés szolgál. Végül a nemes kompozit szálakat és a 3K szénréteget kézzel rétegelik, így biztosítják egy olyan eljárás kidolgozottságát, ahol az ember többet ér, mint egy gép.

Az UV-álló matricák festése és felhordása, a legmodernebb anyagokból készült, kézzel varrott belső bélés beillesztése javítja a termék minőségét és megjelenését.

Az emberi tényező mindig érvényesül az Airohnál: a szerelősorok mentén magasan képzett személyzet folyamatosan ellenőrzi a minőséget az összeszerelési fázisok során, szükség esetén beavatkozva az Airoh által követett legmagasabb szabványok rendszeres fenntartása érdekében.

Gépek veszik át az irányítást, ha ellenőrizni kell a nemzeti és nemzetközi előírások által meghatározott biztonsági paraméterek betartását. A házon belüli Crash-Lab szigorú teszteket végez, amelyek meghaladják a biztonsággal kapcsolatos törvények által meghatározott szabványokat, és tanúsítják az egyes Airoh sisakok abszolút kiválóságát.

 

Szöveg és kép forrása: airoh.com